18
jún. 13

Túristvándi KSEA csapat történelme röviden: Öt éves szünet után a nagypályás csapatot 1998-ban szerveztük újjá Kardkovács Györggyel. Az öltöző lerobbant a „pálya” pedig egyetlen kapufából állt. Nem volt könnyű, de óriási volt a lelkesedés. Első mérkőzésünkön, amelyet itthon játszottunk – Fülesd ellen – rengeteg nézőnk volt. A szurkolótábor lelkes tagja volt Lakatosné Sira Magdolna, akkor Polgármesterasszony, és Nelli Néni. Az első bajnoki fél szezont „vonal alatt” játszottuk, a 3. helyen zártunk. 2001-ben megnyertük az akkor még Körzeti II. osztályt, és azóta is a Körzeti I.-ben – ma ár Megyei III.-ban játszunk.
Az első csapatunk kerete 1999 tavaszán: Bihari Miklós – Nagy Szabolcs, Jóni István, Tukacs László, Levenda Gábor – Tóth Béla, Botos Csaba, Újfalusi Szilárd, Farkas Csaba, Majoros Attila, Lakatos Csaba. Szerepelt még Kiss József, Hülvely Lajos, Császár Zoltán, Botos Ferenc, ifj. Kardkovács György, Kokas Gábor, Mika Szabolcs, Sipos Róbert, Tóth Ákos. Legjobb eredményünk a 2006/2007 –es évben elért 4. hely volt.

Egy esetben -2010-ben – az ifi csapatunk bronzérmes volt, Lakatos Norbert az ifiben Gólkirály. Ebben az évben a veterán Borbély Péter a felnőttben volt Gólkirály, csapatunk pedig a legsportszerűbbnek bizonyult. Jelenlegi keretünk a középmezőnyben tanyázik, a tavalyi 6. hely körül fogunk zárni.

Jelenlegi keret: Bozsányi Márk Béla, Fekete Attila és Molnár Viktor kapusok – Róka Dávid, Botos Csaba, Sipos Róbert, Nagy I. Gábor, Nagy II. Gábor, Kiss Gábor, Zámbó Imre, Borbély Péter, Lakatos Csaba, Lakatos Norbert, Huszti Péter, Horváth Roland, Tóth Ákos, Tóth Márton, Tukacs László mezőnyjátékosok. Sportelnökünk Vígh Gyula, szertárosunk Tóth János, edző Tukacs László. A tervek szerint sikerül idén az új öltözőt elkészíteni, és jó körülmények között vághatunk neki az új szezonnak. Nézőszámunk örvendetesen emelkedett, az összmezőny 16 csapatát tekintve a 3.-4. helyen állunk nézőszámunkat tekintve. Bár a táblázaton állnánk úgy.

Ezúton is köszönöm a szurkolók biztatását, várjuk őket az ezután következő mérkőzésekre is!

TABELLA

Gyerek foci:
A gyerekek között is népszerű a labdarúgás. Korábbi években rendre tornákat nyertünk Azóta az állományunk kicserélődött, de így is rendre a dobogón zárunk a különböző tornákon. „Aranycsapatunk” volt a Molnár József (Szelem) – Bozsányi Ottó (Durandi) – Faggyas Máté (Gávros) – Botos Roland (Grísin) – Zámbó Imre (Jimi) – Somogyi Richárd (Somi) – Mursa Gyula (Dutyu) – Mursa Richárd (Taré) – Balogh László (Komboj). Ez a gárda 63 meccsen maradt veretlen! Számtalan serleget, oklevelet, érmet és különdíjat nyertek! A mai generáció ilyen eredményeket nem tud elérni, de így se panaszkodhatunk. A mostan osztály, ha kikerül, kell 1-2 év, míg a kisebbek feljönnek és megint ütőképes csapatunk lesz. Bizakodom.